Sign up with your email address to be the first to know about my new posts!

[mc4wp_form id="6"]

Leren genieten van kleine gelukjes

Posted on 0 294 views

Ik zit in een paar Facebook groepen over minimalisme en ik heb het gevoel dat er heel wat verschillende manieren zijn om minimalisme te bekijken. Dat is natuurlijk normaal, want het is een levensstijl die voor iedereen anders is. Voor mij betekent minimalisme kwaliteit over kwantiteit. Terwijl andere mensen geld willen besparen waar ze maar kunnen. Beide meningen zijn goed, maar ik vind luxe een gevoel, een belangrijk gevoel.

Minimalist zijn zou niet mogen betekenen dat je jezelf niet meer mag verwennen of dat je niet meer van luxe mag genieten. In tegendeel. Anderzijds hoeft het ook niet te betekenen dat je elke maand een nieuwe designer handtas koopt. Naar mijn mening kan je je ook luxueus voelen zonder veel geld uit te geven, door te genieten van kleine gelukjes.

Alles begint met tijd voor jezelf. Doe een gezichtsmaskertje op, gewoon omdat het kan. Het hoeft niet duur te zijn. Zet je gewoon even neer, ontspan en voel je goed.

Een andere manier om te genieten van luxe is met eten en drinken. In plaats van gewoon een glas water te drinken, kan je er wat botanical ijsblokjes aan toevoegen. Het kost je geen extra geld, maar het verandert wel de hele sfeer. Als ik een glas cola maak voor mijn vriend, doe ik er wat ijsblokjes en een schijfje citroen bij. En dat maakt zoveel verschil.

Een glas water met botanical ijsblokjes, knuffelen in de zetel, verse bloemen, dat is pas echte luxe.

Sinds ik minimalistischer ben gaan leven, koop ik niet meer dagelijks een meeneemkoffie. Als ik dat nu wel een keertje doe, voelt het extra speciaal. Heb je zin om op café te gaan, maar wil je geen extra geld uitgeven? Nodig je vriendinnen gewoon uit bij je thuis en maak je favoriete drankjes zelf. Wat dacht je van mijn favoriete, feestelijke drankje?

Voel je je een beetje ongemotiveerd? Get up & dress up! Doe een beetje lipstick op en draag je favoriete outfit, gewoon omdat het kan. Als je er goed uitziet, ga je je ook beter voelen. Ook al hoef je niet naar buiten die dag.

Nog iets dat ik graag doe is gratis staaltjes bijhouden in een doosje in de badkamer. Af en toe doe ik het doosje eens open en test ik nieuwe producten. De ideale manier om luxe producten gratis uit te proberen.

Had je niet zo’n fijne dag? Koop jezelf een bosje verse bloemen. Je voelt je zo beter én je appartement ziet er extra leuk uit. Verspreid een simpel boeketje bloemen over verschillende kleinere vazen, zodat je je hele huis ermee kunt vullen.

Remember, those who don’t believe in magic -or luxury-, will never find it.

May

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *